Fördjupa dina kunskaper om jordhälsa

SLU RådNu har identifierat behovet av mer nätverkande inom tema jordhälsa och har tagit initiativet tillsammans med Gröna Möten att arrangera en tvådagarskonferens med både praktik och teori i fokus. "Vi vill agera på det önskemål som når oss via vårt nätverk av rådgivare och lantbrukare med intresse för till exempel conservation agriculture och jordhälsa", säger Jenny Höckert från SLU RådNu. "Det ligger i vårt uppdrag att stödja kunskapsutveckling för ett hållbart lantbruk och då är markfrågor viktiga".

Gröna Möten finns med som medarrangör och ser positivt på att markfrågan lyfts fram som tema. Ulrika Åkesson, Agroväst, kommenterar: "Inom Agroväst och Gröna Möten är detta ett tema vi har haft på vår prioriteringslista länge. Med SLU RådNu:s kompetens inom rådgivningspedagogik och kontakter inom forskningsområdet ser vi att detta kommer att bli en av våra höjdpunkter kommande året".

"Vi vill att deltagarna ska få med sig mycket av gällande best practise inom jordhälsa, både från svenska lantbrukare, men också genom flera internationella inslag", säger Christina Lundström, RådNu. "Förhoppningsvis kommer vi genom konferensen ha öppnat upp för ytterligare dialog och samarbete kring markfrågorna".

Gröna Möten håller i det praktiska runt evenemanget och just nu arbetas det med att sätta samman det gedigna tvådagarsprogrammet. Redan nu kan vi presentera Peter Sylwan som moderator, vetenskapsjournalist och författare som redan 2015 skrev om "Hotade jordar" i tidningen Forskning & Framsteg. Konferensen kommer även ha Jay Fuhrer från Menoken Farm som talare, tidigare statlig rådgivare i USA och Sara Singla, inspirerande lantbrukare och välkänd föreläsare från Frankrike.

"Det är läge att förhandsboka sig redan nu, intresset är stort märker vi dagarna efter evenemanget publicerats på våra webbplattformar", säger Ulrika. Christina fyller i: "Bli ytterligare inspirerad genom att se vår film inför konferensen". Här är länken >>>

Programmet uppdateras just nu på www.gronamoten.se >>>. Redan nu kan du föranmäla dig till en dag eller båda dagarna genom att sända email till info@gronamoten.se. Ange även om du önskar övernattning på Lundsbrunns kurort.

   

 

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram