När tar man nästa steg, vad krävs och hur gör man? Lokalproducerat i Väst har tillsammans med Agroväst och Länsstyrelsen Västra Götaland samlat ett kompetensteam som är till nytta för dig som vill stärka ditt företag, utveckla eller utöka ditt erbjudande. Vi ser att en växande efterfrågan på regionala livsmedel ger goda möjligheter till nya affärer för dig som producerar mat lokalt, från råvara till förädlad livsmedelsprodukt. Självklart kräver det eget engagemang hos dig som företagare . Vi ger dig verksamhetsstöd på vägen framåt, uppåt i frågor som rör processteknik, marknadsföring och affärsutveckling.
"Ibland kan det vara bra att ta in specialkompetens utifrån när man ska se över sin marknadsföring - även om det är dyrt så har man igen det på sikt". Nicklas Lundberg, Skeby Gårdar, delade med sig av erfarenheter från företagets arbete med bland annat breddning av sortiment, ny webbsida. "Om du satsar på butik som marknadskanal, tänk på att investera i bra skyltmaterial", var ett annat tips som lyftes fram under en workshop som hölls utanför Herrljunga 28 maj 2019.
"Jag märker i mitt arbetet som rådgivare i marknadsföringsfrågor att beställarkompetensen hos många företag behöver stärkas. Det är ofta som reklambyråer och företagare fastnar i att de inte förstår varandra. Här kan vi gå in och stötta de småskaliga livsmedelsproducenterna att bli mer tydliga när de beställer marknadsföringstjänster". Detta säger Anna Skaffman, Lokalproducerat i Väst som leder den del av verksamhetsstöd som berör marknadsföring och varumärkesprofilering i den satsning som nu drar igång under namnet Affärsboosten.
Inom Affärsboosten kommer vi arrangera seminarium, workshops, studieresor under de kommande två åren. Nästa aktivitet sker redan 11 juni och då med fokus på processteknik. Där ger vi viktiga insikter och kunskap om vad man bör tänka på när man vill investera för en ökad produktionsvolym. Innovationscoach Jens Juul, Agroväst, går igenom grunderna i det som kallas Lean Production. Marcus Nyström, VD Lokalproducerat i Väst, lyfter viktiga aspekter att tänka på när man ändrar i processflöden och hur man bibehåller hygienkraven när flöden förändras. Välkommen att anmäla ditt deltagande, som är kostnadsfritt här >>>.
Ulrika Åkesson, Agroväst Livsmedel
Text & bild (där inte annat anges)
Affärsboosten - samarbete för mer regional mat möjliggörs genom finansiering från: