Smaka på Västsverige nominerad till Matdestination 2017

Ett nytt pris har instiftats av de Nordiska Bondeorganisationers Centralråd (NBC): Embla Food Award. Syftet med Embla är att lyfta fram den närproducerade kvalitativa nordiska maten. Projektet stöds av Nordiska Ministerrådet som har som mål att stärka den gemensamma nordiska matkulturen och matidentiteten och öka intresset för nordisk mat utanför Norden.

Inom kategorin Matdestination 2017 har Smaka på Västsverige nominerats. Detta pris  ges till en förening, institution eller företag som har samlat råvaruproducenter, restauranger och andra lokala aktörer för att lyfta en geografisk destination genom matkultur, samarbete och gemenskap. Juryns motivering att nominera Smaka på Västsverige säger bland annat att genom deras arbete är det lätt att hitta restauranger, caféer, lantbrukare och producenter som fokuserar på lokalproducerad mat från hav, sjöar, jord och skog. Smaka på Västsverige stärker gemenskapen och binder samman landsbygd och stad.

Vinnarna till Embla Food Awards 2017 kommer att offentliggöras i samband med toppmötet i Köpenhamn "Better food for more people" 24 augusti 2017.

Vi på Agroväst önskar Lycka Till!

Läs mer på Lokalproducerat i Västs webbsida  >>>

Ulrika Åkesson, Agroväst

 

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram