Kött och charkföretagens årskonferens har köttkvalitet i fokus

Efter KCF:s årsstämma 23 maj 2017 inbjöds vi andra att delta på seminarium som bland annat handlade om köttkvalitet. Här var flera intressanta inslag från branschens företrädare.
Majsan Pensé, som idag arbetar som kategoriansvarig kött på Coop Sverige, men som har en gedigen bakgrund från slakteribranschen stack ut hakan och inledde sitt föredrag med:
"När ska vi på riktigt börja selektera kött för detaljhandeln i Sverige". Problematiken med ojämn kvalitet på kött har eskalerat, menar Majsan. "Vi måste höja oss över enstaka kedjors koncept i frågan - det måste bli en branschfråga om vi faktiskt ska nå en högre köttkvalitet".
Johan Andersson från Restaurang AG, en av Sveriges bästa köttrestaurangen, berättade om deras kvalitetstester där all personal utbildas i hur olika detaljer, raser, uppfödningsmodeller skiljer sig i smak. "Idag tror jag det är servisen som bäst vet hur vårt kött smakar, de får direkt feedback från kunderna och till vår restaurang kommer de som verkligen kan kött eller vill lära sig mer om kött, så det är viktigt att servisen är påläst och verkligen har kunskapen", berättar han.
Johan önskar en bättre kvalitetsgradering av framför allt premiumköttet och han ser också möjligheter i att utveckla det svenska styckningsschemat och införa nya styckningsdetaljer på våra restaurangmenyer. Johan nämnde också att konsumenter måste vänjas vid en annan, dyrare prisbild på kvalitetskött. Det som är bra kött måste få kosta lite mer. Det var en eftermiddag som bekräftade att det vi gör i EU-projektet Efterfrågedriven innovation för högre kvalitet för nöt- och lammkött ligger i linje med vad de i branschen själva efterfrågar.

Vill du läsa mer om projektet där Agroväst är Lead Partner, klicka på länken här >>>

 

 

 

 

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2023
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram