Agroväst har en stark framtidstro för lantbruket och grön näring och tar nästa steg i utvecklingen.

20230310
Nyhet Agroväst växter 2023-03

Företaget har sedan sin start för över 30 år sedan växt i stadig takt. Vår verksamhetsidé är att bidra till ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i Västsverige och Agroväst är idag ett företag som är väl etablerat i vår nisch med samarbetspartners både i Sverige och Europa.

Förändring i organisationen på Agroväst

Vi ser ett behov av att tidigt identifiera framtida utmaningar och behov inom lantbruksbranschen. En önskan är att etablera ett närmare samarbete med våra styrgrupper och identifiera nya behov och effektiviseringar som sedan kan implementeras på gårdsnivå.

För att möta kommande utmaningar kommer en organisationsförändring att göras under våren.

Vi växer och utökar

För att renodla ansvarsområden inom vår växande organisation, kommer en ny tjänst som Utvecklingschef att tillsättas med vår nuvarande VD Mats Emilson. Han kommer med sin långa erfarenhet och sitt breda kontaktnät inom branschen att fortsätt föra verksamheten framåt inom projektverksamheten.

-Tjänsten som Utvecklingschef ges utrymme att fokusera på nya framtida projekt, se möjligheterna att utveckla nya samarbeten, arbetssätt och metoder med partners såväl lokalt som internationellt. Det är en styrka som Mats har och som verksamheten behöver, menar Agroväst styrelseordförande Sofia Karlsson.

sofia.karlsson-styrelseordf-agrovast

I och med den nya tjänsten som Utvecklingschef kommer Mats att axla både VD-rollen och sin nya tjänst tills vidare. Arbetet med att hitta en ny VD har påbörjats.

-Det känns uppfriskande och inspirerande att få möjligheten att fokusera på utvecklingsfrågorna. Det innebär än mer kontakter och samarbeten över gränserna både i bransch och geografi. De Gröna näringarna står verkligen i fokus på ett helt annat sätt än tidigare. Jag ser fram emot uppdraget och den fortsatta utvecklingen för lantbruket i stort och Agroväst, säger Mats Emilson.

Mats Emilson | Agroväst

Presskontakt:
Styrelseordförande Sofia Karlsson
Mobil: 0730-38 42 64
E-mail: Sofia Karlsson


Agroväst, som bildades 1992, är ett utvecklingsbolag som har i uppdrag att bidra till ett mer lönsamt och hållbart lantbruk i Västsverige. Vi identifierar behov av kunskap och utveckling inom den gröna näringen tillsammans med näringens aktörer. Nära kontakter med det praktiska lantbruket är ett signum för Agroväst.

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2023
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram