Vad krävs för att nå ett hållbart och lönsamt lantbruk?

20240312

Det var huvudfrågan under gårdagen möte som vi anordnade för region- och riksdagspolitiker på Centerpartiet som var på besök i Skara.

Det blev en givande dag på Uddetorp i Skara där region- och riksdagspolitiker från Centerpartiet träffade Agroväst, RISE, LRF Västra Götaland, Ranaverken Lantbruk, Naturbruksförvaltningen och Sparbanksstiftelsen Lidköping för att diskutera utmaningar och lösningar för att nå ett mer lönsamt och hållbart jordbruk. Västra Götaland har en innovativ och ledande jordbrukssektor som är otroligt viktigt för länet.

Regionen spelar en viktig roll både genom våra naturbruksutbildningar och via det regionala utvecklings- samt innovationsarbetet där vi växlar upp och stöttar aktörer som just Agroväst och Rise.

I Centerpartiet tror man på att det går att bygga vidare på det och bli ännu bättre på att skapa gynnsamma förutsättningar för lönsammare jordbruk och mer matproduktion i länet.

Under dagen fick vi även möjligheten att belysa två av våra framstående projekt: SmartAgri - Digital Revolution och Green Valleys 2.0. Projektledarna Anders Johansson och Agnes Falkenberg Brolin delade med sig av vårt arbete för att främja ett mer lönsamt och hållbart jordbruk i framtiden.

Besök av Centerpartiet | Agroväst

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram