Gröna Möten 25 feb: Framtidens djurhälsovård

20160211

Den 25 februari är det dags igen för en träff på Wrågården utanför Falköping, denna gången med tema Framtidens Djurhälsovård.

Jessica Olsson från Distriktsveterinärerna, kommer bland att prata om de förändringar som ViLA Mjölk kommer att innebära. "Ett ökat fokus på förebyggande åtgärder och besättningstänk är något som vi jobbar mer och mer med, även på gårdar som inte kommer att ha ViLA. Att ha en ”egen” veterinär som känner besättningen väl kan göra stor skillnad!”

Mera kor blir det med Camilla Rosman från Viking Genetics. Sedan 1985 har de haft ett avelsmål i norden om att ha friska kor som blir dräktiga och kalvar lätt med en hög produktion och dessutom en funktionell exteriör. Viking Genetics ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Genom den genomiska selektion av avelsdjur och kokontrollen avlar de framtidens produktionsdjur.

Efter mycket fakta kommer frågeställningarna. Sophie Helander tar upp framtidens utmaningar där vi på långsiktigt sätt måste arbeta med att ta hänsyn till både djur och natur, samt arbeta fram ett starkare förtroende hos konsumenterna. Hon kommer även berätta vad ett förebyggande arbete betyder i praktiken.

Sist men inte minst kommer Sofia Wiberg från Djuretikbyrån prata om djur, kultur och matglädje. Vad är ok att göra med djur och vad är det inte? Varför då, och vem bestämmer vad som är rätt eller fel? Är de svenska lantbrukare medvetna om sina värderingar? Dessa frågeställningar står både lantbrukare och konsumenter inför var dag i mataffären.

Vi hoppas att kvällens tema kan leda till goda diskussioner och nya insikter, ni är välkomna att dela med er av era egna erfarenheter och åsikter.

Mat serveras från klockan 18 och programmet startar klockan 19. Kostnad 150 kr.

Anmäl senast den 18 februari till Maja Mårtensson på lrfungdomen.skaraborg@gmail.com eller via sms till 076-2465618.

Välkomna!

Falköpings kommungrupp och LRF Ungdomen i samarbete med Agroväst

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2022
 Agroväst. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.