Marmorerad, mör och miljövänlig - jakten på det perfekta nötköttet

Uppfödning av mjölk/köttraskorsningskvigor

Allt fler konsumenter vill ha ett mört och saftigt kött som de kan äta med gott samvete avseende miljöpåverkan och djurvälfärd.

Syftet med det tvärvetenskapliga projekt, "Marmorerad, mör och miljövänlig - jakten på det perfekta nötköttet" är att hitta vägar för att åstadkomma det kött konsumenterna efterfrågar samtidigt som produktionen i primärledet ska vara lönsam, klimateffektiv och i övrigt miljömässigt uthållig. En väg kan vara grovfoderbaserad uppfödning av köttraskorsningskvigor från mjölkproduktionen som slaktas vid optimal tidpunkt för bästa ätkvalitet och minsta möjliga miljöpåverkan. Läs mer här>>>

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram