Tips! Lär dig mer om skadegörare i kål

Den här kursen tittar närmare på skadegörare som finns i kål idag och kanske kan komma att ställa till besvär i kålodlingen i framtiden. Den hålls inom satsningen ökad konkurrenskraft inom trädgårdsnäringen som syftar till att stärka trädgårdsförtagarna vid extremväder.

Du kommer att få veta mer om strategier mot kålmalen och den relativt nya skadegöraren kålmjöllusen, från Norge får du också höra om erfarenheter om stinkflyn. Medverkar gör:

  • Rådgivare från HIR Skåne
  • Hilde Olsen från Norge
  • Agneta Sundgren från LRF om nytt från arbetet i MinorUse.

Datum: Fredagen den 11 Mars
Tid: kl 10-12.30
Plats: Digitalt i Teams (länk skickas ut innan mötet)

Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig till trädgårdsföretagare och rådgivare.

Om kursen

Deltagarna kommer att titta närmare på några skadegörare som redan nu eller kanske i framtiden kan komma att ställa till större bekymmer i kålodlingen kopplat till extremväder och ett förändrat klimat. Vissa nya skadegörare kan introduceras i landet, andra kan få ändrat beteende eller fler generationer.

Det blir en kort genomgång av vad SMHI förutspår om klimatet och hur detta kan komma och påverka växtskyddet. Därefter kommer vi med hjälp av rådgivare på HIR Skåne att titta närmare på vad detta kan innebära för kålodlingen.

Fokus är kålmalen där vi under senare år ser allt tätare inflygningar och kålmjöllusen som är en relativt ny skadegörare och har områdesvis ökat kraftigt. Stinkflyn har seglat upp som ett nytt problem på många håll i landet- vi tar hjälp av Hilde Olsen från Norge där de har erfarenhet av skadegöraren.

I anslutning till mötet, klockan 12:00-12:30 kommer Agneta Sundgren (LRF) presentera nytt från minoruse-gruppens arbete inför säsongen 2022.

Programnyheter

Nyhetsarkiv

© 2017 - 
2024
 Agroväst. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram